December plant moment

geschreven door Matthias
3 minuten

Begin december werd een eerste hoeveelheid bomen en struiken geleverd op het terein. 625 planten moesten de grond in. We deden een oproep aan famillie, vrienden en buurtbewoners om te komen helpen. Tot onze verbazing hebben we meer hulp gekregen dan we eigenlijk nodig hadden. Dank je aan iedereen die komen helpen is en aan iedereen die zich aangeboden heeft.

We hebben meer dan 20 verschillende struiken en bomen gekocht in deze levering. Op de foto zie je dat deze per soort zijn gebundeld. Elke bussel takjes die je ziet zijn 25 stuks van dezelfde soort. Eva heeft deze zorgvuldig gesorteerd, zodat deze op de correct plaats terecht konden komen.

Bussels vol met plantgoed

Op 2 dagen tijd kregen alle 625 bomen/struiken een plaats, maar er werden ook putjes geboord over heel het zuidelijk deel van het veld om de toekomstige bomen te zetten. Eva heeft dit werk een pak gemakkelijker gemaakt door alle rijen op voorhand af te meten en te markeren.

Tamara plant gehurkt, zeer voorzichtig een struikje

Eva zag dat het goed was

Sofie, hard aan het boren

Ook dienen we een aantal buurtbewoners te bedanken voor hun donatie van planten. We hebben een aantal kleine boompjes en struiken gekregen, als ook een hele hoop wilgentakken die in de toekomst de gracht gaan verstevigen.Geplante struikjes, 50cm uit elkaar met gemulchte bodem.

Een beetje later hebben we ons ook nog bezig gehouden. Met de eerste gekregen fruit boompjes op rijtjes te plaatsen inclusief de onderbegroeing. Het is nog niet veel, maar het ziet er alvast veelbelovend uit.

Matthias wandelt op het gras tussen 2 rijen van bomen en strijkjes. De Bomen en struiken zijn met zaagsel gemulcht.